De Barcelona: A 34 Km.
Punt de trobada:
A causa de la poca distància que hi ha al destí avui el punt de trobada el fareu a l’aparcament que trobareu a la part baixa del celler.
Com Arribar-hi:
Haureu de localitzar l’autopista C-32 en direcció a Sitges i Tarragona. Deixareu a la vostra dreta els pobles de Viladecans, Gavà i Castelldefels. Passades les Botigues de Sitges haureu d’estar atents ja que trobareu la sortida 42 que porta a Port Ginesta i a Sitges, per les costes del Garraf.
A uns 500 metres d’aquesta sortida trobareu una rotonda. Haureu de seguir recte en direcció Sitges / Tarragona per la carretera C-31 (Costes del Garraf) a uns dos quilometres hi ha un desviament a la dreta que porta al poble del Garraf. A l’esquerra i abans de prendre el desviament ja veureu part dels edificis del Celler Güell.
Història i Visita:
El Celler Güell és un conjunt d’edificis d’estil modernista construïts amb diferents elements constructius com són els carreus de pedra calcària i el totxo vist. Consta de la bodega, la residència i la capella. Fou construït a finals del segle XIX per encàrrec del industrial Eusebi Güell mecenes del arquitecte Antoni Gaudí.
A l’any 1874 Eusebi Güell va comprar uns terrenys de 825 ha dins del terme municipal de Sitges en el paratge anomenat La Cuadra, lloc on hi havia una masia i una torre de guaita de l’edat mitjana. Aquestes dues edificacions encara formen part del conjunt d’edificis del celler.
L’accés al celler es fa des de la carretera C-31 i a traves d’una porta amb una reixa de ferro que recorda una xarxa de pesca. Aquest conjunt decoratiu forma part del l’edifici de la porteria, a uns 60 metres hi ha un arc que dóna accés al recinte del Celler. En aquests 60 metres veureu un jardí molt decorat amb fonts i estàtues.
A la dreta de l’entrada hi ha la bodega que és un edifici de planta baixa i coberta de teula a dues aigües destinat al magatzematge de les botes del vi. A l’actualitat és un restaurant.
A l’esquerra de la porta d’entrada es troba l’edifici gaudinià que requereix la visita. És un conjunt de planta rectangular i amb cobertes amb molta pendent. Aquest conjunt té 5 plantes, dues de subterrànies i tres per sobre de la línia del carrer. Les dues subterrànies eren utilitzades per la criança del vi, la planta baixa per cotxera i el servei, la primera per habitatge familiar i a la segona hi ha una capella amb l’altar al centre i porxo mirador que dóna les vistes al mar. L’edifici està rematat per un campanar amb una creu metàl·lica i varies xemeneies.
El final del carrer dóna a la plaça on hi ha l’antiga torre de guaita i la façana principal de la Masia. Aquesta està integrada en el conjunt arquitectònic per un arc construït amb el mateix estil de la resta i que connecta amb la torre de guaita.
El vi que produïen a les Bodegues Güell era exportat a Cuba i també el servien als vaixells de la companya Transmediterrànea. Com que la qualitat del producte no era massa interessant i no va tindre massa èxit a l’any 1936 es deixar de produir.
Gastronomia:
La majoria de restaurants que estan propers al mar el peix és el principal element per cuinar el suquet, fins a les graellades de tot tipus o els arrossos. També trobareu la cuina més clàssica de les amanides els carpatxos o el peixet fregit.
Les postres són a l’actualitat un dels apartats gastronòmics on la varietat de productes ha augmentat considerablement com: les postres de músic, pastissos, cremes, gelats, xarrups de cítrics, etc...
Restaurants:
La Cupula – Garraf
Avda. Llorac, 5
Tel. 936 320 015
El Nautic – Port Garraf
Escullera de Ponent, s/n
Tel. 683 604 636
Enllaços:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada