De Barcelona: A 60 Km.
Punt de trobada:
Serà a l’àrea de servei de La Porta de Barcelona que està a l’alçada de Castellbisbal per l’autopista AP-7
Per arribar-hi:
Haureu de localitzar a la sortida de Barcelona l’autopista B-23 i després de fer uns 18 quilòmetres arribareu a l’àrea de servei de La Porta de Barcelona (punt de trobada).
Després continueu per la AP-7 en direcció a Vilafranca i heu de deixar l’autopista per la sortida 30 i empalmar amb la N-340 en direcció a Santa Margarida i els Monjos. Una vegada passat el poble trobareu uns rètols que indiquen el camí a seguir per anar al Castell de Penyafort. En el mateix cartell indicador del castell hi ha la direcció a seguir per anar al Espai CIARGA.
A uns 500 metres trobareu a la dreta l’aparcament i enfront l’entrada al museu de la Ciarga.
Per anar al restaurant d’avui haureu de retornar al poble de Santa Margarida i Els Monjos.
Història i Visita:
El CIARGA és un espai museïtzat com a centre d’interpretació dedicat a la aviació republicana de la guerra Civil Espanyola. Està dins l’espai de la finca El Serral on hi havia l’aeròdrom d’Els Monjos.
Amb la pèrdua dels aeròdroms de l’Aragó l’aviació republicana es va traslladar a la plana del Penedès i crearen quatre camps d’operacions aèries. El primer va ser els Monjos i després el de Santa Oliva, Sabanell i Pacs. Anomenaren al conjunt de camps El Vesper de la Gloriosa. Aquestes instal·lacions estaven dotades de petits edificis i refugis antiaeris. Les instal·lacions varen estar construïdes amb la participació de mà d’obra local i van estar operatives fins el gener de 1939.
La visita guiada al centre d’interpretació de La Ciarga té dues parts. La primera és una visita als diversos panels informatius i maquetes, acompanyat d’un audiovisual que ajudarà a reinterpretar i conèixer els moments més crítics de l’última fase de la guerra civil espanyola.
La segona part consistirà amb la visita al refugi aeri que està a tocar del centre d’interpretació. En aquesta visita passareu pels diversos espais del soterrani.
Gastronomia:
La cuina d’aquesta zona és la clàssica de muntanya, feta amb productes de l’horta i animals de corral. Podem destacar-ne les amanides, els embotits, les carns a la brasa, els guisats de porc i de vedella, i l'omnipresent pa torrat amb tomàquet. També són d’esmentar les postres casolanes i una amplia carta de gelats.
Restaurants:
El Racó de la Cigonya
Avda, de Catalunya, 26
Tel. 938 98 11 01
Santa Margarida
Restaurant Arrels
Sant Josep, 16
Tel.938 98 10 31
Santa Margarida
Enllaços:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada