De Barcelona: A 130 km.
Punt de trobada:
El punt de trobada serà a l'antiga àrea de servei de la Panadella. Haureu de sortir de l’autovia A-2 al quilòmetre 533. Podreu triar entre els dos restaurants que hi ha per fer un bon esmorzar.
Com arribar-hi:
Localitzeu l'autovia A-2 i agafeu-la en direcció cap a Lleida. Després d’uns ¾ d’hora de viatge sortireu de la via ràpida per anar a La Panadella i esmorzar.
Un cop amb la panxa plena seguireu camí per la A-2 en direcció cap a Lleida. A l’alçada de Tàrrega deixareu l’autovia per la sortida 504 que porta a Balaguer per la carretera C-53. Després de fer uns 8 quilòmetres trobareu a la dreta de la carretera l’Espai Lluís Companys. És un centre de interpretació dedicat a la vida del vilatà Lluís Companys nascut al poble del Tarròs a Lleida.
Va ser el primer president del Parlament de Catalunya entre els anys 1932 – 1933 i president de la Generalitat de Catalunya republicana entre els anys 1934 i 1936. És l’únic president de govern elegit democràticament que va morir executat a l'estat espanyol.
Acabada la visita heu de seguir per la carretera C-53 i a uns 3 quilòmetres trobareu una cruïlla. Seguiu els indicadors que us portaran al Castell del Remei. Aparqueu el vostre vehicle i dirigir-vos a la botiga del castell per comprar les entrades de la visita guiada. També és recomanable comprar-les per internet i poder triar l’hora de la visita. Així mateix encarregeu taula al restaurant del castell.
Història:
El Castell del Remei és una finca agrícola de finals del segle XIX dedicada a la creació de vins amb la denominació d’origen Costers del Segre i forma part del poble de Penelles situat a la Plana d’Urgell.
El conjunt arquitectònic del Castell del Remei està format per quatre edificis, el castell pròpiament dit és un edifici de planta quadrada de dos pisos d’alçada i finestres rectangulars. Amb una torre circular a cada una de les cantonades i un pati interior.
Al voltant del castell hi ha el santuari de la Verge del Remei, el celler, l’edifici del restaurant, un estany i els edificis de l’antiga colònia agrícola.
La família Girona foren els propietaris de la finca des de l’any 1853 i va ser Ignasi Girona i Targa el promotor del canal d’Urgell. Una infraestructura hidràulica inaugurada el 1892 per transportar l’aigua del riu Segre a les terres de l’Urgell, el Pla d’Urgell, la Noguera, el Segrià i les Garrigues. Gràcies al canal l’agricultura a la zona es va desenvolupar en una superfície de quasi 70.000 hectàrees a la província de Lleida.
Des de mitjans del segle XIX fins el 1982 la família Girona és la propietària de la finca desenvolupant els sellers, introduint les botes de roure americà i la maquinaria necessària per embotellar el vi de criança i marca pròpia.
El 1982 la família Cusiné va adquirir la propietat i el celler del Castell del Remei, inicià una renovació de les instal·lacions per donar una major qualitat als productes de la DO Costers del Segre.
La història del Castell del Remei és tan amplia que us recomano que entreu a la pàgina
castelldelremei.com
Visita:
La visita comença a la botiga del celler on haureu de comprar les entrades i mentrestant no comença la visita és moment de revisar els diversos tipus de vins que trobareu i deixar la compra per després de la visita.
Començareu la visita per la secció de l’embotellat del vi on hi podreu veure les diverses tuberies per on arriba el vi dels distints cubs de producció i el recorregut de les ampolles fins arribar al etiquetatge i embalatge.
Seguidament visitareu la secció on hi ha els cubs d’inoxidable lloc on es fan les tasques de vinificació i criança dels diversos vins blancs i negres que produeix el celler. La següent parada serà a la sala on es troben els cubs de fusta de grans dimensions.
El celler original té una superfície de 5.500 m2 i està distribuïda en sis naus adossades i amb unes parets de 100 cm de gruix que permeten mantenir la temperatura constant durant tot l’any. A l’actualitat les estances destinades a la criança de vins utilitzen aproximadament unes 1.000 botes de roure francès i americà.
Acabada la visita al celler i dependències que té una durada aproximada d’1 hora pujareu a la planta de la botiga per fer un tast d’uns vins blancs i negres.
Gastronomia:
Les cartes dels restaurants de la zona estan a cavall entre la cuina tradicional i les últimes tendències en la presentació dels plats decorats.
Les amanides amb tot tipus de guarniments, passant pels plats de carn a la brasa, estofats i carpatxos. També els peixos estan presents en la majoria de cartes i menús.
Les postres són a l’actualitat un dels apartats gastronòmics on la varietat de productes ha augmentat considerablement com: les postres de músic, pastissos, cremes, gelats, xarrups de cítrics, etc...
Restaurants:
Restaurant Castell del Remei
Telf. 973 71 81 65
Castell del Remei
Enllaços:
Castelldelremei.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada