dimecres, 10 de maig de 2023

PALAU GÜELL - BARCELONA

De Barcelona: 0 Km.

Punt de trobada:

Avui el punt de trobada de la vostra sortida serà a la porta del Palau Güell que està al carrer Nou de la Rambla, 3-5 de Barcelona

Com arribar-hi:

Per explicar-vos el camí a seguir per arribar al palau, el punt de referència serà la Plaça de Catalunya. Des de aquest punt haureu de iniciar el vostre camí per la part alta de Les Rambles en direcció cap el monument a Colom. Un cop passat El Gran Teatre del Liceu el primer carrer és el carrer Unió i el següent el Carrer Nou de la Rambla. A uns 70 metres de la cantonada i a la vorera de l’esquerra trobareu el Palau Güell.

Història i Visita:

El Palau Güell és una de les obres més amagada i menys coneguda del gran arquitecte Antoni Gaudí i una de les primeres de la seva carrera d’arquitecte. Es construí entre els anys 1886 i 1890 i fou la casa familiar dels Güell fins que es varen traslladar al Parc Güell.

Gaudí hi va aplicar noves tendències de l’espai i la llum utilitzant a la construcció materials nobles com: la fusta, la ceràmica, el ferro forjat, la pedra, el vidre, etc...

En el moment que esteu situats enfront de la porta d’entrada ja s’intueix el que trobaràs en el seu interior. Començareu la visita per la plata soterrani que era utilitzada com estable, el accés es feia per una rampa molt suau per on baixaven i pujaven els cavalls. Unes magnífiques columnes de maons aguanten tota l’estructura de la casa.


Un cop passada la porta d’accés del carrer s’accedeix a la porteria, el garatge dels carruatges, l’antic magatzem de productes agrícoles, l’habitatge del porter i una escala d’accés als pisos superiors.

A un costat del vestíbul hi ha una escala que porta a la planta entresol. En aquesta planta hi havia les oficines de les empreses i el despatx del Sr. Güell i la biblioteca del palau. També hi trobareu el vestíbul principal que dóna accés al habitatge propiament dit.

La següent planta és la noble. Al voltant del saló central trobareu l’espai utilitzat per les recepcions, obres de teatre, concerts de música etc. Al seu voltant hi ha l’avant sala, la sala dels passos perduts, la sala de visites i el tocador de senyores. A un costat del saló hi ha una porta de dues fulles amb incrustacions metàl·liques que un cop obertes donen accés a un altar per celebrar actes religiosos. 

També hi trobareu la sala del billar, el taller d’escultura i pintura, el menjador i la terrassa posterior del palau. Per una escala de servei podeu accedir a les golfes, aquest lloc estava dedicat al servei hi havia 11 dormitoris per el personal, un safareig i una cuina. Cal destacar les finestres de vitralls que donen lluminositat al saló principal.

El terrat és un dels punts més espectaculars de l’edifici. Té 20 xemeneies i una agulla central de 15 metres d’alçada que cobreix la cúpula del saló central, La particularitat d’aquests elements és la decoració de rajola vidriada en forma de trencadís amb uns colors que animen a fer infinitat de fotografies.

Estic convençut que aquesta visita cultural us agradarà.

Gastronomia:

Les cartes dels restaurants de la zona estan a cavall entre la cuina tradicional i les últimes tendències en la presentació dels plats decorats.

Les amanides amb tot tipus de guarniments, passant pels plats de carn a la brasa, estofats i carpatxos. També els peixos estan presents en la majoria de cartes i menús.

Les postres són a l’actualitat un dels apartats gastronòmics on la varietat de productes ha augmentat considerablement com: les postres de músic, pastissos, cremes, gelats, xarrups de cítrics, etc...

Per tant no cal recomanar-vos un restaurant determinat. Com ja he comentat altres vegades quan feu la visita al nucli antic, al passeig marítim o a la zona del port de Palamós  no deixeu de localitzar-ne un que us agradi. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada