dijous, 22 de setembre de 2022

MONTSERRAT-CAMINADA DEL MONESTIR A SANT JOAN PASSANT PER SANT MIQUEL


De Barcelona:
 
A 52 Km.

Punt de trobada:

El punt de trobada d'avui amb la família o els amics serà a l’aparcament del tren cremallera de Montserrat que es troba al poble de Monistrol de Montserrat.

Com arribar-hi:

Hi ha dues opcions:

a)  Localitzar l’autovia A-2 en direcció cap a Lleida. Passar per Sant Andreu de la Barca i Martorell. A uns 5 Km de Martorell es troba la sortida d’Abrera on s'ha d’enllaçar amb la carretera C-55 i agafar-la en direcció cap a Olesa de Montserrat i Monistrol de Montserrat.

Quan s'arriba al poble de Monistrol de Montserrat cal  dirigir-se a l’estació del tren cremallera de Montserrat. La situació de l’estació està degudament indicada per arribar-hi. Aquí s'ha d'aparcar el cotxe i comprar els bitllets per pujar amb el tren cremallera fins al  Monestir de Montserrat.

b) L’altra opció per arribar a l’estació del tren cremallera, i possiblement la més distreta, és la següent.

Utilitzar el transport públic, metro o autobús, per anar a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de la Pl. Espanya de Barcelona. Allà agafar el tren fins a Monistrol de Montserrat. En la mateixa andana de l’estació fer el canvi al tren cremallera.

Visita:

El recorregut del tren cremallera pel costat nord-est de la muntanya us descobrirà un paisatge i vistes panoràmiques variades de la Vall del Llobregat.

El tren cremallera us deixarà enfront de les escales que porten a la plaça principal del monestir. Es pot deixar per la tarda la visita al recinte religiós i anar directament a l’estació del funicular que porta a Sant Joan.

El funicular de Sant Joan salva un desnivell d’uns 200 metres per arribar a l’estació superior o pla de les taràntules, punt de partida de nombroses excursions.

Abans de començar el recorregut en direcció al pla de Sant Miquel, podreu visitar el centre d’informació del Patronat de la Muntanya de Montserrat. Està situat en un local que hi ha sobre de l’estació del funicular, on hi trobareu una petita botiga de venda de records, guies d’excursions i una exposició de fotografies i mapes topogràfics de la muntanya.

El recorregut comença pel camí que hi ha a l’esquerra del pla de les Taràntules. Veureu un rètol de fusta que assenyala la direcció de Sant Miquel. Haureu de seguir el camí  al pla de Sant Miquel o dels Soldats. 

En aquest punt conflueixen tres camins: el que porta a Collbató, el de la Cova i el de Sant Miquel. Seguireu aquest últim i després de caminar 15 minuts s’arriba a l’ermita de Sant Miquel. Descansareu una estona donant un cop d’ull a l’entorn i a l’ermita. Seguint el camí, a cinc minuts de caminar, hi ha un desviament a la dreta que porta a la creu de Sant Miquel.

Des de la creu es gaudeix d’una bona vista panoràmica del Monestir. Tornant al camí principal  continuareu  baixant fins arribar al peu del funicular de Sant Joan. Aquí es pot dir que l’excursió s’ha acabat.

A partir del  Pla de les Taràntules el recorregut  no para de baixar, per aquest motiu podreu fer-lo acompanyats de tots el membres de la família. La durada aproximada del recorregut és d’uns 90 minuts.

Després de dinar no deixeu de visitar el Santuari de la Mare de Déu de Montserrat i si encara disposeu de  temps feu una visita al Museu. És un recinte excel·lent inaugurat l’any 1996. Consta de sis espais clarament definits on es poden admirar valuoses obres d’art, des de la més antiga, un sarcòfag egipci del segle XXII a C, a la més actual, una escultura de Josep M. Subirats de l’any 2001. També trobareu una extensa col·lecció d’orfebreria, pintures dels s. XIII  al  XVII, i dels s. XIX al XX, entre les que destaquen obres de Santiago Rusiñol, de Cases, de Nonell, de Picasso, de Dalí, etc.

Gastronomia i Restaurants:

Per dinar a Montserrat hi ha moltes opcions. Destaca el restaurant que està davant l’estació del tren cremallera, sota la plaça de l'Abat Oliva. És un Self Service on trobareu els plats habituals en aquests restaurants: amanides, macarrons, botifarra amb mongetes, carns rostides i a la planxa, guarnicions, begudes i cafè.

Enllaços:

www.abadiamontserrat.net

www.parcsdecatalunya.net
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada