dimarts, 30 de març de 2021

MONTSENY I TURÓ DE L'HOME


De Barcelona:
 
A 71 km.

Punt de trobada:

Avui el punt de trobada amb la família o a els amics serà a l'Àrea de servei del  Montseny que està a l'autopista AP-7 en direcció a Girona i a uns 5 quilòmetres abans de la Sortida 11 (Sant Celoni - El Montseny).

Com arribar-hi:

Haureu de localitzar l'autopista AP-7 en direcció a la Jonquera. Deixareu la via ràpida per la Sortida núm. 11, que porta a Sant Celoni i al Parc Natural de Montseny.

Entrareu dins del poble de Sant Celoni i seguireu els rètols indicadors que porten a Santa Fe de Montseny i a Mosqueroles.

A quatre quilòmetres de la sortida del poble trobareu una rotonda. La sortida de la dreta porta al poble de Campins i Santa Fe del Montseny. Vosaltres seguireu recte en direcció al poble de Mosqueroles. Passat Mosqueroles trobareu, a uns 4 quilòmetres, una cruïlla de carreteres i haureu de desviar-vos a la dreta per arribar a La Costa del Montseny.

La carretera passa pel centre de la població de la Costa de Montseny i a la sortida del poble empalma amb una pista forestal asfaltada. A partir d'aquest punt solament caldrà seguir els Indicadors que senyalen la direcció del Turó de l'Home. A uns 2 quilòmetres del cim trobareu un aparcament per deixar el vehicle.

Història i Visita:

Després de Deixar el vehicle a l'aparcament podeu arribar-vos a la caseta d'informació que la Diputació de Barcelona té instal·lada en un extrem i recollir uns quants fulletons informatius del Parc Natural del Montseny. A tocar de la caseta hi ha una cadena que barra el pas de vehicles. Ara, és el moment d'agafar forces i preparar-vos a fer una caminada d'uns 35 minuts per una carretera molt costeruda. 

Acabada la pujada arribareu a un petit replà on la carretera gira a la dreta. A uns 25 metres un ample corriol de forta pujada us portarà directament a la caseta de l'antic Centre Meteorològic del Montseny, punt i final de la pujada al Turó de l'Home.

Durant la pujada a peu per la carretera al cim del turó podreu gaudir d'unes espectaculars vistes del Vallès Accidental, Montserrat, la Mola, la Serralada del Litoral, Barcelona, el Garraf, i en un dia sense boira i ben clar, fins i tot podreu albirar la silueta de les illes Balears. Aixó serà l'aperitiu de les vistes que tindreu des del cim del Turó de l'Home. En una ullada de 360º podreu admirar quasi tots els punts geogràfics més importants de Catalunya.

Els 3 accidents geogràfics més enlairats del massís del Montseny són: El Matagalls de 1.697,9 m., Les Agudes de 1.705,5 m. i el Turó de l'Home de 1.711,7 m., sobre el nivell del mar. Si encara teniu forces i voleu continuar l'excursió a peu, podeu arribar-vos a Les Agudes. Per arribar-hi haureu de seguir per uns corriols que arrenquen del replà de la carretera des d'on surt el camí de pujada al Turó de l'Home. No hi ha pérdua sols haureu de seguir els grups d'excursionistes que fan aquesta travessa i després de 30 minuts de caminada arribareu a Les Agudes.

Acabada l'excursió al Turó de l'Home, tornareu al vehicle i us dirigireu pel mateix camí de pujada, al poble de la Costa del Montseny. A la sortida del poble trobareu una cruïlla de carreteres haureu de seguir els indicadors que us portin al  poble del Montseny.

El nucli antic del poble del Montseny, antigament anomenat Sant Julià del Montseny, és de dimensions reduïdes i està format per una cinquantena de cases construïdes als voltants de l'església romànica de Sant Julià. El municipi té una extensió de 27,2 Km2, un cens de 305 habitants i l'orografia és d'alta muntanya amb molts boscos, pastures i poquíssimes planúries.

Actualment l'economia dels vilatans està dedicada a serveis i al turisme. El poble del Montseny és punt de partida de nombroses excursions a peu pel parc natural del Montseny.

Acabada la visita al poble agafareu el vehicle i us dirigireu cap a Coll Formic i El Brull. Però, abans us desviareu per visitar l'entorn de l'hotel de Sant Bernat i la petita ermita romànica que hi ha en un extrem del jardí. A uns 6 quilometres del poble del Montseny trobareu un desviament a la dreta que porta a Sant Bernat.

Seguireu en direcció a El Brull passant per coll Formic. En aquest punt geogràfic sempre hi trobareu molts vehicles, ja que és punt de partida de moltes excursions, tant a peu com en vehicles de dues i quatre rodes.

El municipi de El Brull té una superfície de 41 Km2. Està format per tres nuclis de població: El Brull, Sant Jaume de Viladrover i Sant Cristòfol de la Castanya. La carretera BV-5301 passa pel mig del centre administratiu del poble. A la dreta hi ha l'edifici de l'Ajuntament, el restaurant Can Pascual i el restaurant El Castell. A l'esquerra hi trobareu l'església de Sant Martí del Brull, d'estil romànic, el centre d'Informació Turística del Montseny i la rectoria de Sant Martí. La Majoria de la població de El Brull està disseminada al voltant del nucli administratiu en cases d'estiueig i masies.

Gastronomia:

La cuina de la zona és la tradicional catalana amb una variada selecció d'especialitats com: peus de porc guisats, espatlla de be al forn, estofats de vedella, bacallà a la llauna, cua de bou amb castanyes, etc. De postres les clàssiques: els postres de músic, gelats variats, pomes al forn, mel i mató, etc.

Restaurants:

el Castell

93 884 00 63

el Brull

La Fonda de Montseny

93 847 30 40

el Montseny

Enllaços:

www.montseny.cat

www.elbrull.cat

Cap comentari:

Publica un comentari