dimarts, 27 d’octubre de 2020

CALDES DE MONTBUI I SANT SEBASTIÀ DE MONTMAJOR

 


De Barcelona: 
A 30 km.

Punt de trobada:

A causa de la proximitat entre Barcelona i Caldes de Montbui, el punt de trobada d'avui el podreu fer a l'entrada de la vila de Caldes.

Com arribar-hi:

Haureu de localitzar la carretera C-17 en direcció cap a Granollers i Vic. A l'alçada de la Llagosta hi ha un desviament que porta a Caldes de Montbui passant per Palau-Solità i Plegamans.

A uns 3 Km de Palau-Solità, trobareu un desviament a l'esquerra per entrar a Caldes de Montbui. Aquesta entrada segueix pel carrer principal del poble. El casc antic està al final d'aquest carrer. Procureu localitzar un aparcament abans d'arribar-hi. 

Per anar a Sant Sebastià de Montmajor, haureu de continuar pel carrer principal direcció nord. A la sortida de la vila i la dreta d'un rebol hi ha un restaurant que passareu d'llarg. A 50 metres d'aquest punt, trobareu un desviament a l'esquerra que indica Sant Sebastià de Montmajor. Passareu per davant del càmping El Pasqualet. Sense deixar la carretera i després de fer uns 12 Km, arribareu a Sant Sebastià de Montmajor, però abans es passa per la Urbanització del Farell.


Història i Visita:

Caldes de Montbui ja era coneguda a l'època dels romans, entre els segles II a. C i I dC Els romans varen fundar un balneari termal, aprofitant les aigües calentes que brullaven de les fonts de la vila.

Crearen un gran centre termal de recuperació i curacions dels malalts que procedien de la zona d'influència de la província romana de Tarraco.

A l'actualitat sols queda d'aquell conjunt termal la font del Lleó i les Termes, on hi podreu veure una piscina rectangular i dues semicirculars que feien la funció de banys individuals. Tot i les poques restes que queden la visita és molt interessant.

No deixeu de visitar un dels dos safaretjos d'aigua calenta que te la vila, el de la Canaleta i el de la Portalera. El primer va ser construit l'any 1929 i restaurat el 2005.

El safareig de la Portalera encara està en actiu, l'aigua calenta ve de la font del Lleó. Si encara us queda temps podeu visitar el museu de Caldes de Montbui "Thermalia". 


Sant Sebastià de Montmajor.
 R
odejat pels turons de Sant Sebastià, del Ciuró, de Solanes i del Pic del Vent, es troba la Vall de Sant Sebastià, on hi ha un petit nucli de població, format per 8 cases i una ermita romànica del segle XI.

L'església és d'una sola nau. Té un  transsepte que l'hi dóna l'aspecte de planta en forma de creu. A un costat es troba un conjunt de tres absis, el central és de forma quadrada i els altres dos són de forma semicircular.

A l'extrem dret del transsepte hi ha un absis de forma semicircular. Just a sobre del transsepte hi ha un petit campanar de dos pisos de planta quadrada. Al costat de l'ermita trobareu l'edifici de la rectoria, transformat a l'actualitat en restaurant. 

L'Indret és ideal per a fer una passejada pels camins forestals que surten de Sant Sebastià


Gastronomia:

La cuina d'aquesta contrada és la típica de muntanya: canelons, escalivades, estofats de senglar, graellades de carn, peus de porc, i a la tardor plats elaborats amb els esperats bolets. De postres els clàssics, gelats, pastissos, mató i postres de músic.

Restaurants:

La Rectoria

Sant Sebastià de Montmajor

Tel. 93 865 01 97

Enllaços:

www. caldesdemontbui.cat


Cap comentari:

Publica un comentari